الــسلاآم عليكمـ ورحمة الله وبركاته
أهلين
البازين الليبي اشهر الاطباق والوجبات الليبية ومن أروعها
من دقيق الشعير
وان شاء الله يعجبكم
المقادير :
دقيق شعير .. على حسب كمية عيلتك ( اني نستخدم في 10 أكواب معبية )
ماء
ملح
مقادير المرقة :
ماء + ( ملح - فلفل احمر - بزار ) + معجون طماطم + بصل مفروم ناعم + ولحم وطني + بطاطا + وزيت زيتون
انا نكثر في البصل نحبه وفيه ناس ماتحطش فيه بكل
طبعا المرقة حتى هي على حسب عيلتك
وماننسى البيض المسلوق
.........
الطريقة :
نحط لحم مغسول جيدا في الطنجرة ونشفه من ماءه
ونفرم البصل ناعم ( نستخدم في بصلتين ) ونضيفه للطنجرة ...و زيت ( اني نستخدم حوالي كوب زيت زيتون )
ونضيف لها البهارات ( نستخدم في م. ملح + نصف م . فلفل + ربع م.بزار )
ومن 4 الى 5 ملاعق معجون طماطم ونضيف لهم شوية مية من كوبين الى 3 اكواب ماء ونتركهم فترة
وبعدها انضيف الكمية المناسبة من الماء ونخليها حوالي نصف ساعه وانضيف البطاطا بعد تقطيعها ارباع
...
ونحط طنجرة ثانية بها كمية من الماء ونضيف لها ملح ...ونخليها تغلي
ونضيف لها دقيق الشعير ونخليها الى ان تفور
ونخليها على النار من 30 الى 40 دقيقة ...بشرط ماتعلي عليها النار
..
بعدين نفرغها من الماء ونخلي كمية بسيطة
ونحركها ونزلها من على النار ونقوم بعملية التعصيد ولو كمية الماء مش مناسبة نضيف من الماء اللي افرغناه
....
وبعدها نكور البازين ...وانضيفوله المرقة والبيض المسلوق
وماتنسووو الفلفل الأخضر والليم القارص
وصحتين
وفي النت تلااقو الطريقة بالصور والخطوات انا ماصورت الحقيقة كانت اول مرة اعمل فيها البازين
ملاحظة : يتاكل باليد ^__^